Kajaanin Tila-autot Oy - Sommelon Musiikkijuhlille

Sommelon Musiikkijuhlille28.06.2019


Sommelo tuo oman alansa eturivin taiteilijat Kuhmoon- Sommelon perinteiseen pääpaikkaan!

Kesäkuun viimeisellä viikolla Sommelon Musiikkijuhla herättää Kuhmoon kalevalaisen kesähengen. Juhlien aikana on paitsi konsertteja myös kursseja niin aikuisille kuin lapsillekin. Konsertit tuovat Kuhmoon maamme eturivin taiteiljoita, konsertteja on juhlien  jokaisena päivänä.

Matkaamme Kuhmoon Sommelon tänä kesänä perjantaina 28.06.2019 . Perjantaina Kuhmotalolla esiintyy Norjalaissaamelainen säveltäjä/muusikko Vassvik yhtyeineen

Solju on yhtye, jossa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman sekä luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille että nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen kokeilevan popmusiikkiin. 

Soljun musiikissa yhdistyvät saamen kieli ja joiku uusiin ja innovatiivisiin äänimaisemiin. Solju tuo ylpeänä esiin saamelaiset juurensa, pohjoisen kulttuurin ja joikumusiikin rikkaat sävyt ja maailmat. Eläväinen, maanläheinen, värikäs, omaperäinen mutta toisaalta myös eteerinen ja maalaileva ovat sanoja, joilla tekijät itse luonnehtivat musiikkiaan. 

Laulut heijastelevat kaikuja pohjoisen Lapin traditionaalisesta elämäntavasta ja mytologiasta, ytimessään saamelainen identiteetti. Soljun musiikki luo kuvaelmia sekä suuresta äärettömyydestä rajattomilla erämailla että käsinkosketeltavasta intiimiydestä laavujen nuotiotulien vangitsevassa piirissä. Kuulija temmataan matkalle Euroopan pohjoiseen ääreen. 

 Norjalainen vokalisti, muusikko ja säveltäjä Torgeir Vassvik tarjoaa yhtyeensä kera tuoretta potkua Pohjoisen jäämeren rannoilta. Kuuntelit häntä sitten Norjassa, Kanadassa, Japanissa tai Malesiassa, Vassvik lumoaa sinut uudella näkemyksellään animistisesta joikusta. 

Oslossa vaikuttava äänimaisema-artisti on kotoisin Gamvikista, Euroopan mantereen pohjoisimmasta kärjestä. Joiku on inspiroinut saamelaista Vassvikia lapsesta saakka, jonka lisäksi hän kasvoi isänsä soittaman mandoliinimusiikin parissa sekä soitti useassa indie rock -yhtyeessä. Vassvik päivittää animistisia lauluperinteitä ja lyömäsoitinrituaaleja viileiden äänikokeiluiden avustuksella 21. vuosisadalle. 

  

Mirja Palo, laulaja ja muusikko Ruotsin Norrbottenista, luo kanteleen, äänensä ja elektronisen luupperin avulla uutta musiikkia tradition syvyyksistä; musiikkia, joka herää eloon siinä hetkessä ja paikassa missä se esitetään. 

Norrbottenilaisesta kansanmusiikkitraditiosta ponnistavalla ja suomalais-ugrilaisesta perinteestä vaikutteita ottava ilmaisulla, runoudella ja spoken wordilla Mirja tutkailee omaa käsitystään Norrbottenilaisesta sielusta, ja kyseenalaistaa ihmiskunnan etääntyneen suhteen luonnosta. 

Materiaali koostuu Meänmaan, Lapin ja Suomen traditionaalisen musiikin uusista sovituksista ja sanoituksista. Mirja etsii inspiraatiota , Kun sielulle antaa vapauden, se voi heijastaa kaikkea ilosta huumoriin ja vaikeisiin tunteisiin kuten suruun, vihaan ja luonnon hyväksikäytöstä ja rakastamiemme paikkojen katoamisesta johtuvaan epätoivoon. 

Hivshu kasvoi perinteiseen inuiittien elämään yhdessä maailman pohjoisimmísta asutuksista, Qaanaaqissa, Grönlannissa, 1300 kilometrin päässä pohjoisnavasta. Hän kuuluu vanhaan metsästäjien ja shamaanien sukuun. Hän on juhlistettu ja karismaattinen tarinankertoja, elämänopas, laulaja ja arktisen perinnön tulenkantaja. Hän kertoo esityksissään kansastaan ja inuiittien elämästä, viisaudesta, perinteistä ja kulttuurista vanhojen tarinoiden ja niiden sisältämän maailmankatsomuksen valossa. 

 

Esiintyjät: 

 Vassvik 

 Solju 

Hivshu ja Mirja Palo

Matkaohjelma : Lähtö Kajaanin Linja-autoasemalta 28.6.2019 klo 16,30, matkaan pääsee myös matkan varrelta.  Bussi kiertää  Lehtikankaan  kautta. Bussi kulkee myös Vuokatinurheiluopiston pysäkin ja Sotkamon linja-autoaseman kautta. Ilmoita lähtöpaikkasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Konsertti alkaa Kuhmotalossa  klo 19 ja sitä ennen nautimme pullakahvit.

Konsertin jälkeen paluu Kajaaniin.

Matkan hinta 50 € , johon sisältyy bussimatkat, konserttilippu ja pullakahvit.

ILMOITTAUTUMINEN 21.6 mennessä

Maksu kerätään bussissa matkan aikana.

Matka tarvitsee vähimmäis osallistujamäärän.

Sommelon Musiikkijuhlille  1 Sommelon Musiikkijuhlille  3

Klikkaa kuvaa nähdäksesi suuurempana

Lähtöaikataulu ja hinnat

A
16:30 Kajaani - Kajaani Linja-Autoasema 50 €
17:00 Sotkamo - Sotkamo Vuokatin Urheiluopiston pysäkki 50 €
17:10 Sotkamo - Sotkamo linja-autoasema 50 €
Kuhmo
Hintaryhmät
A: Matkapaketti, Aikuinen

Matkapaketti sisältää
Bussikuljetus matkaohjelman mukaan, konserttilippu, pullakahvit ennen konserttia

Liikennöitsijä

040-3556107
jaana.haataja@ktaoy.fi
Syväojankatu 9
87700 Kajaani

Esite tästä matkasta

Aloita varaaminen tästäValitettavasti vapaiden lippujen määrä ei riitä
passengers.validation.frontseats
Syötä kaikille matkustajille etunimi, sukunimi, lipun tyyppi, kyytiinnousupaikka ja mahdolliset lisäkysymykset.